Rúgj hátba, csak érezzem, hogy itt vagy

Sokszor ül az ember, és kínjában elnéz az égre, földre, vízre, levegőre és megkérdezi magától, hogy most vajon Ő mit mondani, vagy mit tenne.




","Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!"
,Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül.”

A Bosszú: Nos remélem ezen nem sok magyarázni való van. Akit bántalom ért, annak a lelkében törés képződik, haraggal lesz az elkövető(k) ellen, ami a bántalom mértékében gyakran aránytalanul többet követel és ritkán igazságos. Nem vezet semmi jóra az igaz, de ha valaki alám tesz akkor ne számítson jobbra viszonzásként. Ennek a legerősebb formája a VÉRBOSSZÚ. Sajnos a mai törvénykezési meg jogi meg hasonló szép nevekkel díszített rendszerek nem engedik a bosszút, főleg nem az igazságos „szemet szemért, fogat fogért” elven működőt. Ettől függetlenül, és nem felejtem, és tartom hogy a bosszú egy fontos dolog, már csak önmagunk megnyugtatása végett is."

          Ködhajós 


Igen, Ő most ezt mondaná. de vajon mit tenne? Az én Istenem megbocsátást tanít, a Tiéd hatalmat és a véres bosszú igazát. Hol van az a vonal, ami után igazságos egy bosszú?Mennyi ártatlant kell eltiporni azért, hogy térdelni lásd az igazi célt? Miért nem vagyunk képesek megérteni egymást? Megpróbáljuk egyáltalán, vagy csak hajtogatjuk a magunk igazát, hogy könnyebb legyen a lelkünknek? Akkor inkább gyere, és rúgj hátba, csak érezzem, hogy újra itt vagy. Hogy érezzem, hogy ez az egész nem volt hiába, hogy felfogd végre, hogy minél tovább csapkodsz, mindenki másnak lesz egyre rosszabb. Hogy mint falban drót feszül az idegszál, míg végül elpattan, és magára gyújtja az egész házat? Mikor érkezünk arra a pontra, mikor a kettőnk háborúja mások birodalmára terjed át? Te is tudod, hogy ez lesz a vége, hiába tagadod. Szaggassuk fel az egész világot, amit felépítettünk, amit mások felépítettek? Ha kést akarsz látni a lapockáim között, akkor gyere, meg fogod kapni. Bármit, csak fejezzük be végre egymás gyilkolását. Nem kell bizonygatnod, hogy mekkora szar vagyok, tudom én azt magamról. 

Legalább te bocsáss meg, ha már én nem tudok magamnak.

 - Lestat naplója - 

Megjegyzések