Morgena


Az Árnyékúrnő, a Homályasszony, a Hat Város Homályjárója, Berkano, a Sötét Anya, Quassana, az Árnyékból Visszatérő, a Hollók Asszonya... Sok név, egyetlen arc.

Ő a titkok, a nőiesség, a félhomály, az álmok, a rejtőző, nem hivalkodó szépség és a titkos vágyak megtestesítője, minden árnyékok úrnője.

Ő az álmodozók, a gondterheltek, a melankolikusak, a szomorú költők, az álomfejtők, jövendőmondók, bűbájosok támasza, a csendes elmélkedés pártfogója, a lelkibetegek gyógyítója. Híveítől nem követel hivalkodást, vagy pökhendiséget, úgy véli, a csend, a nyugalom, a homály épp annyira alkalmas, ha nem alkalmasabb a problémák megoldására. Lényéből fakadóan nem törekszik totális hatalomra, erőszakra, ám elvárja, hogy elismerjék és megbecsüljük, híveitől sem vár el kevesebbet. Híveit álmokkal segíti, s szörnyű lidércnyomásokat, nyomasztó sugallatokat küld ellenfeleire. A hagyomány szerint, Morgena lehel azokra, kinek elkomorul az arca, az Ő könnyei mossák tisztára a szenvedő lelket, és az Ő csókja hoz könnyű álmot.

Jelképei az ezüst mirtuszkoszorúba foglalt fekete ékkő, a holló, a farkas, az árnyékok, fátylakkal eltakart arc, a Hold. Kedvelt növénye a kékplatán, mely terebélyes koronájával, még télen, levelek nélkül is sűrű félhomályba vonják a pihenni vágyót.

Színei: fekete, sötétkék, ezüst.

Morgena híveként egyik fontos feladatom a lélek gyógyítása. Nem vagyok orvos, de nem vagyok egyszerű felcser sem ezen a téren. Az álmok, a képzelet, az Úrnő és az ember szabad akaratának erejét hívom segítségül munkámban. Célom, hogy akikkel foglalkozom, higgyenek önmagukban, megismerjék, elfogadják önmagukat. Saját magam megfigyelése, fejlesztése, tudásom elmélyítése is éppen ilyen fontos.
Az Úrnő legnagyobb segítsége számomra ezeknek a törvényeknek a felismerése, és működtetése. Szívemből kívánom, hogy sikerrel járjak, és segítségére lehessek a körülöttem élőknek, és azoknak, akiknek szüksége van rám.

 - Lestat naplója - 


Megjegyzések