Ismerkedtünk



Nov. 24-én a metal.hu turné első állomása volt FEZEN-ben. Pokolgép, Dalriada, Moby Dick és még három (számomra) ismeretlen zenekar. Szülinapi buli. Hajrá! Ott a helyünk.
Sikerült is beesnünk Pokolgép elejére. (Nem rossz az "új" tag, de Kalapács mégis csak Kalapács.) Ekkorra már három zenekar játszott. Az előtérben persze ott volt az ilyenkor kötelező póló és CD vásár. Nagy lendülettel elindultam, hogy szerzek egy Pokolgépes trikót, csak úgy a feeling kedvéért. Naná, hogy nem volt. Viszont rengeteg Dalriada CD és póló közül válogathattam. Volna. De minek? Nem szeretem.
Elsétáltunk a jobb szélre, egy velem egy magasságban lévő, sötét hajú szimpatikus sráchoz.
- Pokolgépes pólótok van?
- Nincs. A Scerraval vagyunk.
- A kicsodákkal?
- Nem ismeritek?
- Nem.
- Szeretitek a szimfonikus metalt?
Szeretjük. Akkor közelítsünk erről a vonalról. Milyen vonalon mozognak? Nem lehet behatárolni. Csak tudnak valamit mondani róla. Tudnak, hogyne: szimfonikus extrém metal. Na, ez aztán bármi lehet, próbáljuk meg kicsit szűkíteni a kört. Azt vártam, hogy erre majd azt mondják, vegyük meg a CD-t, éshallgassuk meg. Hát nem. A srácok egész jól leírták, hogy milyen zenét játszanak.
Menetközben kiderült, hogy akihez odamentünk - és aki a cuccokat árulta - a zenekar gitárosa, később odajött a basszeros is.
Póló X összeg, de olcsóbb, ha CD-vel együtt veszed. Adjunk neki egy esélyt. Ha találnak a méretemben pólót, CD-vel együtt megvesszük. Felforgatták a teljes kinálatot, mire megtalálták a legkisebbet. (Igazából volt kirakva egy az asztalra, de azt mondták, azt nem adják oda, mert már mindenki összetaperolta, stb.) Megvettük.
Másnap úgyis megyünk Kaposvárra, útközben meghallgatjuk. Hm, hm, az intro egész jó. Ha nem tetszik, még mindig ott vannak a Rhapsody CD-k a kesztyűtartóban. Kellemes, dallamos, fülbemászó. Kicsit az Amadeara emlékeztet. Nem hasonlítgatunk, hallgatjuk. A franc, hörögj már érthetőbben, semmit nem értek! Hol a kis füzet, amiben benne vannak a dalszövegek? Ááá, megvan. Így egész jó.

Nagyon jók a szövegeik, csak épp nem lehet érteni őket. :D

Megjegyzések