Tükör

Azt mondják, az idő megszépíti az emlékeket, és egyszer mindent el lehet felejteni. Ez így ahogy van hülyeség. Ahogy múlik az idő a jó dolgok vesznek ki a fejedből, és csak a fájdalom marad meg. A fájdalom és a keserűség mindig mélyebbre eszi magát, mint a szép percek. Elfelejteni? Áh... Semmit sem lehet elfelejteni. Soha nem fogsz szabadulni a megaláztató, keserű és kínos emlékektől. Ezek a dolgok formálnak és alakítanak. A tanmesék úgy repülnek ki a tudatodból, ahogy hallod őket. A tanárok tanításának csak egy töredékét vagy képes felidézni. A rossz emlékek viszont mindig megtalálnak és pofán csapnak. De azért mégis. Az élet túl rövid ahhoz, hogy haragban éljünk. Nézlek. Undorító vagy. Pont olyan mint tegnap, múltkor, tavaly. Semmit sem változtál. Mosolyogni próbálsz, de csak egy szarkasztikus fintorra futja. Gúnyosan bámullak. Lassan leolvad a torz vigyor és újra fölveszed a maszkod. Elfordulsz, de a vállad fölött még visszanézel. Találkozunk még.

Azt mondod, felejtsük el. Felejtsük el az egészet. Te is tudod... Felejteni nem lehet. Mást... Igen, azt lehet... Egy kicsit... Csak még egyszer... Jó lenne... Újra belenézni a szemedbe... Csak utoljára... Látni... Látni azt, amit keresek... Megbocsátást... És... Talán... Talán... Egy kicsi... Egy egészen apró... Csak egy szikrányi... Emberséget...

- Lestat naplója -

Megjegyzések

  1. Hmm,még mindig szarkasztikus vagy...ezzel a gondolattal viszont szembeszállnék.
    Ugyanis mindig az a vélemény él élénken az emlékeid között,amit dédelgetsz,felemlegetsz gyakran. Akár magadban,akár hangosan.
    Mindenki más emloéket tart fontosnak, mást dédelget...állits egy nagyon picit a hozzáállásodon és meglátod, gyakrabban bukkannak fel majd a jó emlékeid is :-)

    VálaszTörlés
  2. A tükör múltat,jelent és jövőt is mutat.Mindenkinek más ennek a háromnak a keveréke,és mindenki máshogy látja magát benne.
    Szerintem édes mindegy,hogy a rosszat vagy jót látja.Hisz fekete nélkül nincs fehér.
    A látás csak látás és az emlékek is csak emlékek.Ami igazán fontos az,hogy hogyan él az ember.

    VálaszTörlés
  3. Mit csinál a tükör? Felnagyítja a hibáinkat. Amikor a tükörbe nézünk, hibákat keresünk. Azt pedig mindig találni. Néha elintézzük egy vállrándítással, néha komolyan elmerengünk, néha kijavítjuk, eltakarjuk... De hibák mindig lesznek, tükör mindig lesz, és késztetés is van, hogy belenézzünk.
    A kérdés csak az, hogy mennyire ural a tükör minket. :)

    VálaszTörlés
  4. - Gyere ide - intett. - Neked elképesztően jó agyad van. Meg fogod oldani - és a nő kezébe ad egy pohár vizet. - Öntsd a tükörre. Ez az, amit lát most.
    - Önmaga torz tükörképét.
    - Mi vagy te ebben?
    - A tükör.
    - Te vagy a tükör.
    - Ha én vagyok a tükör, ő meg a tükörkép, akkor te ki vagy?
    - Én mindkettőt látom. Hát isten vagyok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése