Háztűznézőben

Miskolc szívében lángol egy kocsma.

Nem, nem egy utolsó kis putri, egy ír kocsma, márkás italokkal, máshol nem kapható sörökkel, tiszta ivó- és árnyékhellyel, szemmértékre 6-12 méteres lángok gyűrűjében.
Az első tűzoltóautó ott-tartózkodásom 7-ik percében érkezett meg, Szerencs felirattal az oldalán, pár percen belül érkezett a két miskolci és egy kazincbarcikai kocsi is. Persze a dolog megtévesztő, hiszen tudjuk, vannak száraz és vizes kocsik, illetve az új rendszabályok értelmében a kocsikat a riasztáskor kezdik feltölteni, ne menjünk bele, csak érdekességből jegyeztem meg.
A környéken rendőrautók állnak, szám szerint három, terelik a forgalmat, vagy csak karba tett kézzel álldogálnak, hiszen semmi dolguk, de ez is csak egy érdekesség.
A hátsó udvarban, három-öt lépésre a kocsmától egy kikötött kutya nyüszít, ugat és rángatja a láncot. Esélye sincs eltépni, masszív kis lánc az, de mint mondtam, ez csak érdekesség.
Az utca, a szomszéd utca, és a közeli áruház parkolója, illetve az oda vezető lépcsősoron emberek százai csüngnek. Minden harmadik ember kézben kamera vagy telefon, és további csapatok érkeznek az ingyenmozira. Nevetgélve mutogatnak, egymásnak kiabálnak, és látványosan megijednek egy-egy üveg szétrobbanásakor.

Az emberek csak emberek...

- Lestat naplója -

Megjegyzések