Mű-elmélet

Anno felhívták a figyelmemet arra, miszerint a kutatók súlyosan tévedtek az evolúciót illetően, ugyanis kihagytak egy réges-régen élő fajt, a Műt.

A Műk társadalmából csak pár, ködös Műemlék mesél. Tudjuk, hogy rendelkeztek fizikai testtel úgy mint Műszem, Műmell, Műszempilla, Műhaj, vagy Műszőr. Testüket Műbőr borította. Valószínűsíthetjük, hogy humanoid felépítésük volt, hiszen eszközöket készítettek a Műkezükkel, és helyváltoztatásra Műlábat használtak.

A Műfaj kutatói, a Műelemzők felállítottak egy tudományosan meg nem cáfolható Műelméletet miszerint a Műk erős hierchiában éltek. Élükön a Művezető állt, akit istenként tiszteltek, bárki, aki megsértette, könnyen Műbalhéba keveredhetett. Hivatalos pénzük a Műérték lehetett.

A haderejük fejlett volt, ma is félve szólnak a Műk nagy vonulásáról. A legendák szerint a Műk eredeti lakhelye a Műhold túlnépesedett, mindent elöntött a Műtrágya és már fullasztó volt a kibocsátott Működ. A Művezető, hogy mentse a népét a szomszédos bolygóra küldte őket. A Műk végtelen Műsorokba rendeződtek, és elindultak a szebb világba, amit egymás között Műhelynek neveztek el. Nagy volt a Műtét, de végül célba értek. A Művész mindent elsöpört maga elől, patakzott a Művér, de roppant Műfogsoraik erejével senki nem dacolhatott. Kedvenc taktikájuk a csendes rácsapás volt. Az áldozatot hangtalan Műsiklásban közelítették meg, egy hirtelen Műugrással rajtuk teremtek, és hegyes Műkörmeikkel erős Műfogásba zárták. A hegyek és tengerek sem jelentettek akadályt, Műfenyőkre ültették a kisebbeket, felnőttek pedig Műúszással tolták át őket a túlsó partra. A magaslatokat nem tudták megmászni, végül a egyikük, Korcs, egy lapot erősített a Műlábára, ami belekapaszkodott a keményebb talajba is. A feltalálójáról nevezték el az új eszközt, a Műkorcsolyát.

A Műk végül letelepedtek, és új várost építettek, a mindennek ellenálló Műanyagból. Kertjeik tele voltak Művirággal, a Műgond messzire kerülte őket, a várost behálózták Műutak, a Műtermekben jobbnál jobb Műalkotásokat állítottak ki és hálájuk jeléül roppant Műcsarnokot emeltek.

Hogy mi lett a Műk végzete? A legenda szerint a Művezető elkövetett egy rettentő Műhibát, de azt majd máskor elmesélem...

- Lestat Naplója -

Megjegyzések