Emlék

Napok óta tudod, tudjátok és már tűkön ülve várod a hétvégét, mert olyan embereket láthatsz újra, akik kedvesek számodra és több mint egy éve nem volt alkalmatok találkozni. A fiúk? A fiúk találkozóra mentek, ahol régi játékostársakkal töltötték együtt az időt. Megbeszéltétek, hogy te nem mész, mert (1) senkit sem ismersz ott és amúgy is csak egy személy miatt mennél el, aki úgyis megérkezik hozzátok, és (2) Bátyusod érkezik. A srácok lelépnek, egyedül maradsz és vársz. Már csak fél óra. Negyed óra. Tíz perc. Öt perc. Már itt kéne lennie, csak nem tévedt el? Neked kellett volna lemenned, de most már mindegy. Feldobod a teavizet, legalább arra a pár percre elfoglalod magad. Csörög a telefonod, Párod az. Bátyád megvan, nem veszett el, csak volt egy kis fennakadás, de már elindult felétek. Megkönnyebbülten fellélegzel, és tovább vársz. A viszontlátás felett érzett örömöd miatt nem bírsz megülni a fenekeden, ugyanakkor nincs semmi, aki lekötne. Fel-alá mászkálsz a lakásban, még egyszer letörlöd a konyhapultot, előkészíted a bögréket, a cukrot és a citromlevet. Rendezgeted, pakolgatod, és amikor végre megszólal a kaputelefon, kis híján lefejeled a konyhaszekrényt. Megjött, megérkezett, végre itt van. Remeg a kezed, amikor kinyitod az ajtót, és szó szerint a nyakába ugrasz, amikor végre felér. Bementek, lepakolt, leültök teázni, és beszélgettek, viccelődtök, elszívtok egy cigit, együtt főztök valami kaját, és közben megint csak beszélgettek és viccelődtök. Leviszitek a kutyát, közben elmentek boltba, és amikor visszaértek a többiek is hazaértek már. Még azelőtt halljátok a nevetést és a beszélgetést, hogy belépnétek a lakásba. Kellemes meleg és vidám hangulat fogad. Örömteli, szeretetteljes hangulatban üdvözlitek egymást rég nem látott barátoddal, kedvesen mosolyogsz a barátnőjére, és azonnal megtalálod vele is a közös hangot. Leveszed a kabátodat, és ezzel együtt reflexből átvedlesz háziasszonnyá, hogy innivalóval, rágcsálnivalóval és valami kajával kínáld meg vendégeidet. Közben viccelődtök, nevetgéltek, egymás számlájára poénkodtok, és természetesen nem maradhat ki a szeretetteljes szívatás sem.  Az egész kicsit meseszerű, mint egy valóra vált álom; egy üde színfolt a hétköznapok szürkeségében, és azt kívánod: bár örökké tartana ez az este.
És másnap? Vidám emlékek színes forgataga, a mosoly az arcodon, csipetnyi szomorúság a búcsú miatt, és az ígéretek, hogy amint lesz lehetőségetek rá, újra összejöttök egy őrült estére.

Megjegyzések

  1. Nem gondoltam volna, hogy ez a post még napvilágra fog kerülni, nagyon örülök neki.... Ha célzásnak szántad, az esti beszélgetés miatt, akkor talált, nekiugrok a sajátjaimnak még egyszer:)

    VálaszTörlés
  2. Őszintén szólva én sem. Abban sem voltam biztos, hogy egyálalán sikerül visszaadni, amit akkor éreztem, amikor itt voltatok, de úgy látom igen. ^^ Gyertek megint mihamarabb. *.*
    Ööö... nem igazán, de nem baj, ha annak vetted. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése