Jó bornak nem kell cégér - de ez vélemény

Biztos ismeritek az érzést, amikor totál lefárasztott aggyal valaki egy rossz hang megütése után sikítva menekül előled, amiért a Vezúvot megszégyenítő kitörést zúdítasz szerencsétlenre. Igen, arra az elegem van mindenkiből, meg amúgy is szétrobbanok érzésre gondolok, amikor csak ürügyet keresel a lélekpusztító, társadalomromboló megnyilvánulásra.
És hogy miért is mondom ezt? Biztos nem csak én vagyok úgy vele, hogy ilyenkor mp3 előkap, füles be, hangerő felteker és... és relax. Nos, nálam ez a rap.

Emlékszem még, amikor kölyök koromban az osztálytársakkal vonyítottuk a Takarítónő-t nagyszünetekben az udvaron. Ezt a számot még azon közül is sokan ismerik, akik azt se tudják, eszik vagy isszák a rapet. Ez volt az, ami elindított minket ezen a műfajon, ami miatt bele is ragadtunk, és nem óhajtunk szabadulni. Sokan emiatt kezdték el kifejezni magukat ebben a műfajban. Furcsamód ha jobban a dolgok mögé tekint az egyszeri ember, a rapben mindent meg lehet találni, bár sajnos az éremnek itt is van sötétebb oldala. Ahogy Anonim MC megfogalmazta a Jövőkép című számában:
"Örök hűséget
fogadok egy olyan zenének. Ahol mindegy mit mondok, úgyis lenéznek".

De azért ne felejtsük el, hogy az AC srácai a mai napig észvesztően jó rímekkel dolgoznak, amiket nem lehet nem szeretni. Magam részéről könnyű drognak tartom a hanganyagaikat, és fülembe került most egy újabb adag. Emiatt is írtam a postot.

"Kavarunk-keverünk, az arányokra figyelünk.
Mindent, amit lehet, azt mi összemixelünk." (Animal Cannibals - Mindent lehet)

És tényleg, Ricsipí és Qka MC megint letett valamit az asztalra, EMUK címmel. Lényegében egy bestof válogatás régi-új alapokon, nem várt tálalásban. Nem egy hanyag hanganyag. Az összes dallam ismerős lesz szakavatott slágerrádiós füleknek, illetve az egyel előttünk lévő korosztálynak.

A régebbi szövegek által felidézett emlékeken csak mosolyogtam, és azért nem is olyan rossz ez a mash up, a dallam hullámait szépen meglovagolják a szövegek, nem csak ülnek rajta.

Én csak ajánlani tudom, pláne, mert ingyen lerántható az oldalukról.

Megjegyzések