Van még mit tanulnunk a rokonoktól...

Mindenki ismeri a közösségi oldalakat. Ha nem is használja, de biztos hallott már róla.

Egyszer volt, hol nem volt, 2002 áprilisában hazánk büszke ifjai elkezdték a "kikicsoda" oldalépítést (ismertebb nevén iwiw), ami akkoriban elég nagyot szólt (szóval igazából ha akkor romlott a hallásotok, most már tudjátok, miért). Szépen fejlődött az oldal, minden tulajdonsága megvolt, ami kellett. Aztán jöttek az anyagi dolgok és továbbpasszolták az oldalt a Magyar Telekomnak. Mondanám, hogy a télapó rátette a kezét, de hát... Na azóta szerény kis országunk egyik internetes csillaga hullócsillagokat megszégyenítő sebességgel csúszik lefele az információs szupersztráda meredek útszakaszain.

Valószínűleg a magyar sikereket teljes mértékben észre sem véve indult az arcképtár 2004 februárjában (aka Facebook). Ez a kis minimális low-level grafikával ellátott csodaoldal meghódította a világot. Tudjuk, a mai fiatal internetes társadalom már a facebookon iszik, alszik, szarik, stb. Kíváncsi vagyok, mikor lesz live sexcam adás az ismerősi körből, már tényleg csak az hiányzik.

Egyre több oldal kezdte majmolni a facebookot. Miért? Mert jó? Fenéket. Mert népszerű. De miért is ne lenne népszerű? Elvégre webkettő, social networking, trendi nagymenőzés, lájkolás?! Aztán mindenki attól várja a megváltást a weboldalának, hogy minden úgy nézzen ki, mint a... De minek használjam a gyenge utánzatot, amikor ott az eredeti?

Na szóval drága hullócsillagunkat is elérte a facebook láz, ami így lett beharangozva: "itt az új, a gyorsabb, jobb, stb..."
Igen, itt van, megkaptuk, tessék, fogyasszuk, ahogy bírjuk, a hányingerrel küzdve. Kész a magyar facebook utánzat, ami ráadásul, megfelelve a szokásos t-offlineos trendeknek, lassabb és szarabb, mint az előző verzió vala.

Rendben, hogy rokon nemzetünk, a japánok (erről majd egy másik postban) is így csinálták, de ők amit lekoppintottak, jobbá is tették. Szóval ezért mondom, van még mit tanulnunk a rokonoktól...

Megjegyzések